Дом на киното

.

Август

28 август

Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух

„Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух“ – трогателното приключение на Дисни, в което малкото момче от Голямата гора, вечно заобиколено от неговите любвеобилни и отдадени спътници – плюшените животни, e пораснало и изгубило посоката в живота си. Сега всичко е в ръцете на приятелите му от детството, които този път трябва да дойдат в неговия свят и да помогнат на Кристофър Робин да си спомни безгрижното и любящо момче, което все още носи вътре в себе си.

ИСТОРИЯТА НА КРИСТОФЪР РОБИН И МЕЧО ПУХ
CHRISTOPHER ROBIN
САЩ, 2018, 105', комедия/анимация/приключенски
Реж. Марк Форстър
С: Юън Макгрегър, Хейли Атуел, Джим Къмингс, Брад Гарет, Марк Гатис

Очаквайте в кината от 3 август.


Септември

4 септември

Мечтата на Николай

Николай, шкипер на туристически яхти, си спомня за осъществяването на детската си мечта – самотно околосветско плаване. През 1983, преминавайки „Желязната завеса“ със саморъчно направената си яхта „Тангра“, той показва пътя към свободата на цяло поколение българи. 

МЕЧТАТА НА НИКОЛАЙ
Белгия-България, 2018, 45
Режисьор – Мария Карагьозова
Сценарий – Мария Карагьозова
Оператор – Томас Шира, Димитър Неделчев, Иван Чертов
С участието на – Николай Джамбазов
Продуценти – Жули Фрер, Камен Калев
Продукция – CBA, Centre du Cinéma et de l'Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, Dérives Productions, Waterfront Film

Гостува екипът на филма!

 

9 септември

БЕЗБОГ / GODLESS

България-Дания-Франция, 2016, 99 мин
Реж. Ралица Петрова
В ролите: Ирена Иванова, Иван Налбантов, Венцислав Константинов и др.

Локарно '16 – „Златен леопард“ за най-добър филм, „Сребърен леопард“ за най-добра женска роля (Ирена Иванова)

В отдалечено провинциално градче Гана се грижи за възрастни хора с деменция, докато търгува с личните им карти на черния пазар. Връзката с приятеля ѝ не е извор на любов – сексуалното привличане е изчезнало и интимността е сведена до пристрастеност към морфин.

Гостува режисьорът Ралица Петрова!

11 Септември

Червено, твърде червено

 

След 25 години във Франция, се връщам в България с камера в ръката и едно главозамайващо съмнение: ами ако семейството ми е сътрудничило на Държавна Сигурност? Ако родителите ми са част от тези «червени боклуци», срещу които народа протестира? Започвам да разследвам, готова на всичко. Приключението ми се превръща в трагикомична одисея, която смесва шпионски екшън със семеен филм. 

„Исках да снимам приключението си докато го изживявам и да използвам всички снимачни уреди, които можех да намеря: мобилни телефони, скайп, сплит скрийн, камери за наблюдение… Исках да наблюдавам не само реакциите на близките си, но и моите собствени като дъщеря и режисьор: до къде можеш да стигнеш в името на истината и на киното? Отвъд политическите въпроси исках да уловя невероятната борба между две поколения, които се опитват да се разберат.“ Божина Панайотова 

ЧЕРВЕНО, ТВЪРДЕ ЧЕРВЕНО
JE VOIS ROUGE
Франция-България, 2018, 83′
Режисьор – Божина Панайотова
Оператор – Божина Панайотова, Ксавие Сирвен
Музика – Емилиян Гацов
Продуценти – Рой Арида, Арно Домерк
Продукция – Stank, andolfi

На 20 август от 20:00 специален гост ще бъде режисьорът Божина Панайотова.